Budgetcoach

Als budgetcoach werken we voor mensen die hulp nodig hebben om grip te krijgen op hun financiën. De budgetcoach neemt voor een bepaalde periode de verantwoordelijkheid voor een deel van de financiën over, zodat er geen (nieuwe) schulden worden gemaakt en de financiële situatie weer gezond wordt.

Als iemand niet meer zelf kan beslissen over zijn financiën of sprake is van problematische schulden, dan is beschermingsbewind nodig.

Wat is het?

Een budgetcoach maakt samen met u een budgetplan en helpt u bij het beheren van uw financiën.

U heeft financiële problemen, maar wil daaruit komen. We helpen u daarbij. We maken samen een budgetplan. De budgetcoach betaalt uw vaste lasten. Wat overblijft komt op een leefgeldrekening. Dit geld kunt u besteden zoals u wilt. Zo krijgt u weer grip op uw uitgaven en voorkomt u (nieuwe) schulden.

Een budgetcoach neemt altijd de verantwoordelijkheid voor uw vaste lasten over.
U kiest zelf waar de budgetcoach u verder bij helpt.

Budgetbeheer geeft u rust: u heeft geen zorgen over bijvoorbeeld de huur of andere vaste lasten. Tegelijk bent u zelf verantwoordelijk. Dat betekent dat u zich inzet om met het budgetplan weer grip te krijgen op uw financiën. Het bekent ook dat u zorgt voor inkomen, aanvragen van toeslagen, aanvragen van kinderbijslag, enzovoort.
Er zijn drie pakketten voor budgetbeheer: Basis, BasisPlus en Compleet.

Heeft u problematische schulden?

We kunnen u helpen, maar dan als bewindvoerder. Als bewindvoerder kunnen we betalingsregelingen treffen en contact leggen met deurwaarders of incassobureaus.

Pakketten

We bieden de volgende pakketten voor budgetbeheer:

budgetbeheer pakketten

(1) Formulierenbrigade: Wij vullen formulieren in, zoals kwijtschelding gemeentelijke belastingen, aangifte inkomstenbelasting, aanvraag bijzondere bijstand, etc.

(2) Postverwerking: Alle financiële post wordt rechtstreeks naar ons kantoor gestuurd en door ons verwerkt.

Verder lezen: Hoe werkt budgetbeheer?